SVENSKTILLVERKAT FRÅN ELITE SÄNGAR I KUNGSÖR
Elite sängar hos Wermdö sängar
Ram
TRÄRAM

I urminnes tider har virke varit en viktig beståndsdel i byggandet i Sverige. Detta för materialets egenskaper gällande formstabilitet och hållbarhet. All gran och furu i våra sängar är hämtad från Sveriges norra skogsmarker. Det ger ett kärnvirke med täta årsringar och naturligt höga hartser. I praktiken innebär det styrka spikraka reglar och oändlig åldersbeständighet. I kombination med fingerskarvade hörn har vi skapat en stabil grund, byggd enligt gamla svenska traditioner.

Pocketfjädrar
POCKETFJÄDRAR

Kroppen är inte symmetrisk. det har vi tagit fasta på och utvecklat ett individuellt fjädersystem där personen står i centrum.

Våra kontinentalsängar har dessutom skarvlösa överdelar vilket månar om individens möjligheter till god sömn. Genom denna fantastiska uppbyggnad påverkas du inte av rörelser från den du delar säng med.

Tyger
TYGER

En säng är en långsiktig investering, just därför har Elite valt ett tyg av yttersta klass till sina sängar. Slitstyrka mäts inom branschen genom det erkända mätsystemet Martindale. Genom systematiska mätningar har våra tyger nått högsta resultat i slitstyrka. Elite Sängar har har byggt ett system för långsiktig komfort och ägande. Tyget är en av sängens visuellt viktigaste beståndsdelar. Utöver de 5 standardfärgerna ger vi därför den unika möjligheten att, som tillval, även välja bland de 22 övriga färgerna.

I Exclusivesortimentet väljer du fritt bland 27 kulörer. Du står för designen och vi för hantverket.

Smartfiber
SMARTFIBER

Hemligheten bakom de fantastiska egenskaperna i våra bäddmadrasser, sängar, kuddar och täcken stavas Smartfiber. Många års forskning ligger bakom denna fibers unika egenskaper. Genom att materialet byggs upp av en naturlig kolfiberbaserad fiber skapar man ett otroligt mjukt ytmaterial som driver bort kondens från kroppen och håller kroppen torr. Med en jämnt tempererad kropp minskar du nattrörelserna avsevärt och höjer kvalitén på din välbehövliga djupsömn.

Bortsett från att du får en sömnupplevelse utöver det vanliga ger det praktiska fördelar i form av ett material som förebygger damm och kvalster. Medan du sover arbetar materialet i det tysta för att rena din sovrumsluft och skapa en behaglig miljö. Eftersom Smartfibrerna är spänstiga och behåller sin naturliga struktur har man skapat ett miljövänligt alternativ som håller vad det lovar.